lauantai 18. heinäkuuta 2015

Meiling aka girl with TOO MANY FUCKING DRAGONS

Kuten otsikosta voi päätellä. Vihdoin ja viimein tulee tekstiä ja kuvia Meilingin asun teosta. About viisi kuukautta myöhässä tämäkin postaus. Mutta minkäs teet, kun masentaa eikä jaksa tehdä mitään. :^)

Suurin osa kankaista oli ostettu hyvissä ajoin, paitsi housujen kankaat, koska en meinannyt löytää mistään oikean väristä. Harmaata on jotenkin vaikea löytää.
Itse teko alkoi kaavun kaavoista, jotka olivat helpommat mitä luulin. Pohjana käytin ihan T-paidan kaavaa (niin kuin aina) ja lisäsin vaan runsaasti pituutta ja etukappaleen laitoin kahtia. Nopeasti ompelukoneella sivusaumat yhteen ja kultaisen etumuksen kimppuun. Käytin siihen jotain valkoistaq ylijäämä kangasta, silitin siihen paksun tukikankaan ja maalasin kultaiseksi ja ompelin kiinni. Minulla oli ennestään kultaista kangasmaalia, mutta se oli liian keltaista, joten ostin uutta. Se oli taas liian tummaa, joten sekoitin niitä ja sain saman väristä mitä kultainen nauha on. <3 Kerrankin käy näin. Ompelin sen kiinni ja etusauman niin kaapu alkoi näyttää ihan päälle pantavalta.

Sitten alkoi kultanauha helvetti. Ompelin nauhaa taakse ja huomasin, että se näyttää erittäin rumalta. Pienen googlauksen jälkeen päädyin ostamaan palttausnauhaa. Sen avulla ei tarvinnut ommella 15 metriä kultanuhaa. Kyllä, sitä meni 15 metriä. Kun sain kultanauhat kaapuun kiinni, kiinnitin kultaiset tupsut. Huomasin, että kaavun etuosa oli aivan liian pitkä, joten jouduin lyhentämään sitä. Alla olevissa kuvissa näkyy ylimääräiset saumat, mutta kun lohikäärmeet tulivat päälle, niin ne eivät niinkään näkyneet.
nauhat paikallaan
tässä näkyy myös valmiit housut ja kengät.
Tässä näytän uusimman rakkauteni; Freezer paper, suomeksi lihakaupan paperi.
Suomesta tätä oli vähän vaikea löytää. Netistä löytää, mutta tuli halvemmaksi tilata ebayn kautta tilata UK:sta. Tämä on aivan loistavaa tavaraa sabluunana! Paperissa on sileä ja "normaali" puoli. Kun paperin silittää sileä puoli kangasta vasten, niin paperi tarttuu kankaaseen kiinni, mutta lähtee kuitenkin vetämällä pois. Paketissa luvataan, että sitä pystyisi käyttää 50 kertaa. En ole kyllä kokeillut.
Meilingiä varten jouduin tekemään neljä sabluunaa. Kaksi isoa ja kaksi pientä. En muista kuinka kauan siihen meni, mutta taskailin niiden kanssa kauan. Ensinnäkin tappelin, miten saan tehtyä lohikäärmeestä oikeinlaisen. En ole kovin hyvä piirtämään, varsinkaan lohikäärmeitä.  Piirsin ensin lohikäärmeet läpi normaalille A5 paperille, joten sain niistä lähes täydelliset. Sitten skannasin piirustukset ja aloin leikkimään rasterbator sivulla. Siellä pystyy tekemään PDF, joka tekee pienestä kuvasta ison ja sen voi tulostaa monessa osassa. Iso lohikäärme tuli viidelle A4 paperille vaakasuorassa.
<333 mah love
rasterbatorin tekemä PDF tulostettuna

Teippasin ylläolevan kuvan lattiaan ja laittoin freeer paperin päälle. Piirsin ääriviivat läpi ja sitten mattoveitsellä leikkasin ne. Henna auttoi lohikäärmeiden asettelussa ja maalaamisessa. Pienimmät yksityiskohdat on maalattu käsin. Taas kerran Henna ja Julia auttoivat~ Viimeisimmät lohikset maalattiin torstai illalla Hennan ja Merin kämpällä, koska siellä oli enemmän tilaa kuin meillä.

isot lohikäärmeet osittain valmiina
minulla oli myös pieni apulainen
anteeksi, yrittäisin tehdä housuja
äiti nauroi mun kuivauspaikalle. Siinä kuivuu ponnariin helmiä



Tässä cossissa yksi hankalin kohta oli alla oleva kauluspaita. En ollut koskaan ennen tehnyt kauluspaitaa, joten jouduin lukemaan monta ohjetta, ennen kuin tajusin kunnolla miten se tehdään. Paita onnistui kuitenkin ihan hyvin. Vaikka ompelinkin "väliosan" väärinpäin, enkä jaksanut purkaa sitä kun ei se kuitenkaan mihinkään näy.

olin tästä niin ylpeä <3
ostin tähän cossiin uudet piilarit. Näistä tulee luultavasti jonkinlainen review postaus
Hatun tähti. Tein tämän torstai-perjantai yönä ennen conia ":)" Ei iknä enää
Tähti on tehty deco claystä, päällystetty gessolla, maalattu ja liimattu sitten hattuun.
hattu proto. Laitoin tämän kuvan Merillä ja kysyin mielipidettä koosta...

...pääsyin tekemään isomman

Tupsu ei näy kunnolla :c

lohikäärmeet kuivuivat saunassa torstaina-perjantai yön.

Tässä kaapu valmiina!
Laitoin torstaina isän kanssa kaapuun ja käsinjuttuihin purjerenkaat ja punaisen nauhan niistä läpi. Isä teki rei'ät, minä laitoin purjerankaat ja nauhat. Oli jokseenkin tuskallista. En enää ikinä jätä cossia näin viimetippaan... Tuskaa.
käsijutska ilman punaista nauhaa.
 Ugh, tein nuo käsi hommelit varmaan 3-4 kertaa ennen kuin niistä tuli hyvät. Niistä tuli aina liian pienet tai liian lyhyet. Nämäkin olisvat saaneet olla sentin tai kaksi pidemmät. Tuossahan pitäisi olla yksi kultainen raita keskellä ja aukot sen reunalla ja punainen nauha menisi siitä yli. En tiedä mitä oikein ajattelin... Noh, ei voi enää mitään. Näiden piti tulla ensin kiinni hakasilla, mutta aika ja jaksaminen loppui, joten päädyin tarranauhaan. Minulla oli kotona vain valkoista tarranauhaa, joten se näkyy ikävästi.

Vaikka tässä cossissa menikin pari kohtaa perselleen, olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Tämä on ollut varmaankin vaikein cossini, tai ainakin eniten aikaa vievä. Olen jotenkin ylpeä itsestäni, että uskalsin ottaa tämän "haasteen" vastaan.
Pahoittelen jos postaus oli sekava. Tämä on kirjoitettu monessa eri osassa. Suurinosa kuvista myös on hävinnyt, kun jouduin hankkimaan uuden puhelimen. Toisaalta, uudessa puhelimessa on huomattavasti parempi kamera, joten kuvien laatu tulee paranemaan huomattavasti.

Desucon meni aikoja sitten, joten en tule kirjoittamaan siitä mitään. Julkaisen desukuvat luultvasti asujen teko postauksessa.

Seuraavaan kertaan. Juffu kiittää ja kuittaa!

spin dat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti